Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2018 | 11485 vizualizari

 

Scotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 500 g de carne de carnat deja condimentata
  • faina si pesmet pentru crusta
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene:

Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale.

Dupa epuizarea timpului scurge apa fierbinte si adauga apa rece. Apuca-te sa decojesti ouale. Sparge coaja, curat-o putin si apoi trece oul inca o data prin apa – se va curata mult mai usor asa.

Bate cele doua oua crude cu ajutorul unui tel. Inveleste apoi ouale fierte in carne. Da-le prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Strange-le bine si adauga-le cu grija in tigaia cu ulei incins. Prajeste-le cam 10-12 minute pana se gatesc complet. Scoate-le pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces.

Chiar iti doresc sa incerci aceasta gustare. Pe mine unul m-a cucerit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli